Familie- og ungdomstur juli 2018
Familie- og ungdomstur juli 2018

Her er info om turen.

Artikkelen er oppdatert 04.06.2018

Ei gruppe fra Hinna menighet reiser i sommer på en 11-dagers familie- og ungdomstur til Israel og de palestinske områdene. Turen går i perioden 30. juni - 10. juli 2018. Vi tror dette skal bli en veldig spennende, flott, glad og lærerik opplevelse, med mange gode minner for livet! 

Juni 2018: Påmelding er nå avsluttet. Du kan evt sette deg på venteliste ved å kontakte Plussreiser AS.

Plussreiser AS har lagt opp et innholdsrikt program for oss. Sokneprest Arne Berge, som har mye erfaring som reiseleder til Israel og de palestinske områdene, skal være reiseleder. Andre ledere blir kateket Kirsti Melangen og menighetspedagogene Margunn Østebø og Geir Eikrem.

Dette er en unik mulighet til å oppleve bibelske steder sammen med venner fra Hinna menighet, og samtidig ha gode feriedager sammen. Turen vil gi både barn, ungdom og voksne en aktiv og interessant trosopplæring! Det vil også bli mange natur- og kulturopplevelser, både ved Middelhavet, Gennesaretsjøen, i ørkenen og i Jerusalem. Vi vil bli bedre kjent med jødisk og arabisk kultur og historie. Jerusalem er en hellig by både for kristne, jøder og muslimer, og en svært spennende by å besøke.

Et viktig perspektiv ved turen vil også være at vi skal møte jesustroende jøder og palestinske kristne som er opptatt av forsoningsarbeid i konflikten mellom Israel og palestinerne, blant annet gjennom BridgeBuilders-prosjektet.

Turen er åpen for alle, enten en reiser alene eller sammen med familiemedlemmer, men programmet er preget av at barn og ungdom er en viktig målgruppe for turen. Det blir egne ungdomssamlinger og et døgn med spennende ørkentur for ungdommene. Aldersgrense for ungdomsopplegget: Ferdig med 7. klasse.

Ungdom under 18 år som reiser uten følge med voksne, må være ferdig med 9. klasse, og være konfirmert i Hinna eller være med i Fiber.

Er du interessert i å vite mer om turen? Ta gjerne kontakt med Arne!

Brosjyre med program og priser kan lastes ned på Plussreisers nettside her.

 

SPØRSMÅL OG SVAR VEDR TUREN

 

Hva koster turen?

Grunnprisen for turen er kr 16.680. Det er rabatt for barn og ungdom som ligger på hotellrom med to fullt betalende. Det er flere detaljer om størrelse på hotellrom mm i turbrosjyren som du kan laste ned eller få i kirken.

Dette er en god pris i forhold til det vi får igjen. Turen varer i 11 dager og vi bor på gode overnattingssteder. Det er veldig mye som er inkludert i prisen (f eks frokost og middag aller dager, og inngangspenger på stedene vi skal besøke). 

Du kan uforpliktende gå inn på siden som er merket "Bestill" for å se mer om priser og påmelding, uten at det fører til bestilling. For å gå videre derfra må du uansett gå til "neste side".

 

Hva er inkludert i prisen?

Dette er inkludert i prisen:

  • Flyreisen tur/retur Stavanger - Tel Aviv
  • flyavgifter (kr 1 437,- per aug. 17, kan endres)
  • mat på flystrekningene Riga-Tel Aviv/Tel Aviv-Riga
  • overnatting på gode overnattingssteder
  • hele rundreisen med alle utflukter og besøkssteder etter programmet
  • båttur på Gennesaretsjøen
  • halvpensjon dvs. frokost og middag hver dag,
  • god turistbuss 
  • israelsk, skandinavisktalende guide,
  • norsk reiseledelse

Hvorfor må ungdom som ikke er fra Hinna, betale ekstra for døgnet i ørkenen?

Ungdommene skal på en egen, spennende ørkentur et døgn mens resten av gruppa er i Jerusalem. Dette døgnet koster kr 920. Hinna menighet har fått mulighet til å støtte sine ungdommer med denne ekstra utgiften pga ekstern støtte. Andre ungdommer må betale dette selv. Ungdomsgruppa vil bestå av ungdom som er ferdig med 7. klasse og opp til ca 20 år. Ved påmelding opplyser en da i feltet for tilleggsopplysninger at en er ungdom som skal betale for ørkenturen. Dette vil da bli fakturert sammen med det andre beløpet.

Hvordan skal ungdom som vil bo på rom med andre ungdommer, melde seg på?

Da melder du deg på romtypen "1/2 Twin". Da plasserer vi ungdommene sammen to og to (eventuelt tre) når vi til slutt vet hvem som blir med. Du trenger altså ikke oppgi noen spesiell du vil dele rom med. Men det er mulig å skrive navn på den du gjerne vil dele rom med, i feltet for tilleggsopplysninger.

Blir det eget barneprogram?

Vi vil legge opp til barnesamlinger underveis i programmet. Vi er flere turledere som kan formidle bibelhistorier for barn, og vi vil legge opp til egne "søndagsskole"-samlinger for barn når vi er på bibelske steder som Kapernaum, Betlehem, Jerusalem osv. i tillegg til guidingen for ungdom og voksne. Her kan vi formidle kjente bibelhistorier som hører til på dei ulike stedene. Vi må se hva aldersgrupper barn som er med på turen, før vi kan si mer om hvordan vi best kan legge dette opp.

Er det sikkert å reise til Israel og de palestinske områdene?

Det oppleves trygt å være turist i Israel. Samfunnet der er vant til å være opptatt av sikkerhet, og vi vil reise sammen med en profesjonell lokal guide som blant annet har ansvar for sikkerheten til gruppa.

Ved planlegging av en slik tur følger vi Utenriksdepartementets reiseråd. Det betyr at vi ikke reiser nær Gaza. Det betyr også at turen ikke blir gjennomført hvis norske myndigheter i en gitt situasjon fraråder reiser i området.

Hoveddelen av turen vil være en reise i Israel, men vi har også lagt inn et besøk i Betlehem på Vestbredden. Det er mange turister som besøker Betlehem, og for tiden er det uproblematisk å reise dit.

 

Hvor kan vi få vite mer om turen?

Sokneprest Arne Berge (tlf 411 61 504) kan svare på spørsmål omkring programmet på turen. Plussreiser kan svare på spørsmål om sikkerhet, pris og påmelding. Navn og telefonnummer til vår kontaktperson i Plussreiser står oppgitt i turbrosjyren.

 

Ta gjerne kontakt for utdypende informasjon!

 
Del denne artikkel på e-post