Oskar Nordbø med band i Hinna kirke


Velkommen til slippkonsert onsdag 22.februar, med Singer/songwriteren fra Vaulen!

Oskar Nordbø spiller sin første slippkonsert på hjemmebane!

17 februar slipper han sitt andre album «The dog-headed saint», og feirer med slippkonsert i Hinna kirke, Stavanger. Inviter med folk på det som kommer til å bli en fantastisk og kanskje litt anderledes konsert!

https://open.spotify.com/artist/1V54IyxH5kk89IcJXf74Br...

Med sin særegne, utryksfulle stemme og stemningsmettet gitarspill fanger Oskar Nordbø de vare og ofte vemodige følelsene som ikke så lett lar seg beskrive. Musikken rommer en eksistensiell nerve, båret fram av sterke melodier og uimotståelige refreng. Han inspireres av helter som Bon Iver, Tallest Man On Earth og Phoebe Bridgers, og bruker musikken for å utforske mening, lengsel i møte med det sakrale, og hva det vil si å være menneske. Han spenner opp et stort lerret, fra det aller vareste til den mer ekspressive popmusikken, og har en kjærlighet for det upolerte, såre og vakre i produksjon, tekst og komposisjon.

https://www.facebook.com/oskarnordbo/

Oskar Nordbø høstet stor oppmerksomhet fra både toneangivende blogger og anmeldere for sitt debutalbum «The Flood», som kom i november 2020. Aftenbladet trillet en femmer på terningen for det de beskrev som «en usedvanlig sterk debut». Albumet tok for seg en eksistensiell krise som munnet ut i at Oskar flyttet inn i et moderne klosterfellesskap i Oslo for å finne seg selv. Musikken kulminerte i et forsøk på å beskrive en mystisk opplevelse han fikk i løpet av denne tiden, som forandret ham radikalt. Oskar spilte siden releasekonsert for en utsolgt Jakob kirke i Oslo og solgte ut førsteopplaget av vinyl.

Tiden etter albumslippet blir forvirrende. Oskar rives mellom forventningene til det nye livet etter opplevelsen, og realiteten av alt som fortsatt er uferdig i ham.

Han leter etter svar i Bibelen, og i myter fra den tidlige ortodokse kristne tradisjonen. Oskar speiler seg særlig i fortellingen om St. Christopher, mannen med hundehode, som gjennom å hjelpe et lite barn blir transformert fra monster til menneske. Det blir gjennom låtene på platen mer og mer tydelig for Oskar at hans mystiske opplevelse ikke var slutten, men starten på en langvarig prosess.
«The Dogheaded Saint» slippes 17 februar, som en frittstående oppfølger til «The Flood».
--
Billetter 200, A-fordel 150, student og honnør 150 på linticket.no eller i døra

Støttet av kirkekulturell myldring.

Tilbake